måndag 18 januari 2010

året som gått


januari
Examen och arbetslöshet. Jag ger mig själv en kamera i examenspresent. Mina lediga dagar ger mig många möjligheter att ströva, ofta i sällskap av Eskil, ibland, som här, även med fina vänner.

februari
Jag och E bor hos mina föräldrar. En egendomlig situation som ändå fungerade överraskande bra. Försöker motivera mig till att söka jobb. Det finns tid att åka skridskor och promenera. Mycket "värt häng" hemma hos Lotta. Börjar blogga för att ha något att göra med all den tid jag inte söker jobb.

mars
Med UCPA till franska alperna för första gången (Årets resa är bokad). Jag har mitt första snickeriprojekt. Enkelt, lyckat och mycket väl mottaget ger det mersmak. Fortsatt tungt på jobbfronten.

april
Baklusten sätter in, jag och E hetsar varandra att baka surdegsbröd. Det hela kulminerar i stenugnsbaket på Vallby. Jag jobbar årets andra vecka på kollo, glömmer min mobilladdare och längtar efter E. Det är skön vår och både trädgården och Trädgårdsföreningen bjuder på avslappning.

maj
Jag och Per hälsar på Sidjej och Larry i Arvika. Mycket resa för lite därvaro, men både Pers bil och Arvika bjuder på strålande sällskap. Jag går på helgtur i bergslagen med Henrik, Markus och Benjamin. Mysigt och okonstlat. Det första årliga öppna suttende mai firandet går av stapeln i strålande försommarväder. Svensexa för min bror med femkamp, grillning och bastubadande. Och fotboll förstås. Det avslöjas att Linus i hemlighet varit yxmästare. Far till kolmården med Henrik och Therese, nördar i skelettmuseet.

juni
Min bror gifter sig, jag toastmastrar på festen. En del att göra innan, en del att göra under. Fint utomhusbröllop med söta brudnäbbar. Traditionsenligt midsommarfirande i Småland. Flyttar till en egen lägenhet med E (även om hon jobbar i Västerås första veckorna). Går en veckolång målarkurs på Tidaholms folkhögskola. Njuter av sommaren.

juli
Blir farbror för tredje gången. Kajsa. Får jobb. Plockar galet mycket körsbär. Inte en dag passerar utan att E kokar sylt (osant). Får hjälpa My att bygga en fönsterbänk.

augusti
Börjar jobba på Habiliteringen i Norrköping. Klipper mig. Pendlar, äter och sover. Försöker få energin att räcka till. Lyckas vissa dagar. Känner mig hemma.

september
Jobb. Sparar energi. Blommar upp på helgerna. Vissa.

oktober
Jobb. Höst. Jobbar i dekoren för spexet. Snickrar kulisser och bygger ett hästhuvud. Sitter bakom scenen och läser böcker under föreställningarna.

november
Jag får äran att vara fadder åt Kajsa. Går en målarkurs på kvällarna och njuter av att få fly undan verkligheten och stressen några timmar i veckan. Jul och advent närmar sig.

december
Sista rycket på jobbet. Firar Nobeldagen, lilljul, juljul och nyår i Linköping. Olika vänner, nya och gamla som skapar fest. Får rejäl julledighet och njuter av att hinna träffa E mera, både på vår och hennes hemmaplan. Uppskattar de sex nattgäster vi får av vårt nyårsfirande, då känns det som att lägenheten har hittat rätt.

0 kommentarer:

  © Blogger template 'Totally Lost' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP